2p

Orbán Viktor a Fidesz-kongresszus újra megválasztotta elnöknek. A kormányfő beszédében elárulta, hogy szerinte miért furcsa ország Magyarország.

Szombaton tartotta harmincadik kongresszusát a Fidesz, amelyen tisztújításról is döntött a párt. Orbán Viktor megválasztották elnöknek. A rendezvényen beszédet mondott Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Kubatov Gábor pártigazgató is. Majd a miniszterelnök került sorra.

Orbán Viktor a Telex tudósítása szerint egyebek mellett közölte: megtisztelőnek érzi, hogy újból rábízták a Fidesz vezetését. 

Orbán Viktort a Fidesz újra megválasztotta elnöknek. A kormányfő egyebek között beszélt a magyar gazdaság jövőjéről. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktort a Fidesz újra megválasztotta elnöknek. A kormányfő egyebek között beszélt a magyar gazdaság jövőjéről. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Menet közben nem cserélünk lovat” - közölte a miniszterelnök. A ciklus közepén vagyunk most szerinte, ilyenkor nem váltunk lovat, különösen akkor, ha jó irányba húz, és van még benne szufla. „Jelentem a kongresszusnak, a kormányban és bennem is van még szufla” – tette hozzá.

Közölte, hogy a 2025-ös kongresszuson pedig majd döntenek a hovatovábbról. Úgy érzi, hogy továbbra is a legjobb korban van, és két év múlva is a legjobb korban, sőt, a legjobb karban lesz.

Beszélt arról is, hogy az Európai Uniót ne elhagyni kell, hanem megváltoztatni. „Magyarország egy furcsa ország” - mondta Orbán. Európában mindenhol a zöldpártok támogatják a zöld átállást és beruházásokat, itthon pedig a zöldpártok a leghangosabb ellenzői. 

A magyar kormány álláspontja a miniszterelnök szerint világos: „zöld energia igen, zöld ideológia nem”. Ha zöld világot akarunk, a hagyományos ipari gazdaságunkat új modern, természetbarát beruházások kellenek Orbán szerint.

„Meggyőződésem, hogy a magyar gazdaság jövője a zöld energia” - közölte. 

A siker feltétele, hogy zöld energiát kell termelni, és azt el is kell tárolni. Az új világgazdasági rend a nemzetgazdaságok és vállalatok közti versenyben születik Orbán szerint, és Magyarország benevezett ebbe a versenybe. A siker kulcsa a megtermelt energia tárolása lehet, mondta. A jövő kérdése Orbán szerint, hogy melyik gazdaság lesz rá képes.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!