2p

Informatikai karbantartás miatt.

Ukrán oldalon fennálló informatikai karbantartás miatt szünetel a ki- és beléptetés az ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyeken 2023. január 24-én 10 órától - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

A lónyai kivételével minden magyar-ukrán viszonylatú határátkelőhelyen megindult a határforgalom - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedd délután a rendőrségi honlapon. A szakemberek elvégezték az ukrán oldalon fennálló informatikai karbantartást, így a határforgalom ismét zavartalanul haladhat a záhonyi, a beregsurányi, a barabási és a tiszabecsi átkelőhelyeken. A lónyai közúti határátkelőhelyeken áramszünet miatt továbbra is szünetel a forgalom - olvasható a police.hu oldalon.

Közben ukrán és magyar vám- és határrendészeti felsővezetők, valamint a fuvarozói szövetségek képviselői találkoztak Záhonyban, ahol a forgalom gyorsításáról egyeztettek. A megbeszélést a NAV kezdeményezte a forgalom gyorsításáért. A találkozó előzménye egy 2011-es vámigazgatási megállapodás volt, amely a határon áthaladó teher- és személyforgalom gyorsítását szolgálja

(MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!