2p

Kimondták végre, hogy a poggyász foganytúja és kerekei nem számítanak bele a megengedett mérethatárokba.

Aki az elmúlt években fapados vagy ahhoz hasonló szolgáltatást nyújtó légitársasággal repült, annak feltehetően van olyan története, hogy saját vagy utastársának kézi- vagy feladott poggyásza kapcsán vita alakult ki a megengedett méretek pontos értelmezése kapcsán. A légitársaságok a súly mellett általában meghatározzák ezek maximális méreteit is, csakhogy gyakran előfordult, hogy az, ami az utas szerint még befért e keretek közé, az a légitársaságok alkalmazottjai szerint már nem.

Rengeteg vitára és bosszúságra adhattak például okot a különböző kisebb-nagyobb bőröndök kerekei és fogantyúi, amelyek az utasok szerint nem kéne hogy beleszámítsanak a méretekbe, a szőrösebb szívű ellenőrök azonban megtagadhatták a poggyász felengedését arra hivatkozva, hogy egy fogantyú vagy egy kerék bizony kilóg a keretből.

Az  Utazómajom utazási oldal vette észre, hogy a Wizz Air legújabb szabályozásában lépett, és megszüntette ezt a sok kellemetlenséget okozó szürke zónát, és egyértelműsítette, hogy miként is kell értelmezni a szabályokat. Talán meglepő, de mindenképpen örvendetes, hogy az utasoknak kedvezően tették tisztába a helyzetet.

"A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/ kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét"

- olvasható ugyanis a Wizz Air oldalán a megengedett poggyászméretek melletti kis csillag kifejtéseként.

Amikor az apróbetűs rész végre egyszer a vásárlónak kedvez: itt a bizonyíték az új szabályra. Fotó: Utazómajom
Amikor az apróbetűs rész végre egyszer a vásárlónak kedvez: itt a bizonyíték az új szabályra. Fotó: Utazómajom

Ahogy az Utazómajom bejegyzésének szerzője megjegyzi, azért érdemes erről a szabályozásról utazás előtt egy képernyőképet is készíteni, mert nem biztos, hogy minden illetékeshez el is jutott már a hír.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!