1p

Megkezdődött a kétnapos sztrájk.

Megkezdődött a buszvezetők kétnapos országos sztrájkja, de igazán holnap lesz nagyon érezhető. Vasárnap a járatok 80, hétfőn pedig 55 százaléka közlekedik, ez a két napon összesen 23 ezer kieső járatot jelent az ország területén. Ugyanakkor nem minden sofőr csatlakozik a sztrájkhoz, így a tervezettnél több járat is indulhat - legalábbis ezt közölte előzetesen a munkáltató.

A Volánbusznál működő szakszervezet 25 százalékos béremelést követel, de ezt a céget felügyelő Lázár János építési és közlekedési miniszter irreálisnak nevezte. A társaság a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat - közölték.

A cég szerint a vasárnap 16 órakor összesített országos adatok szerint a munkabeszüntetésben résztvevő autóbusz-vezetők száma nem érte el a hétszázat. A szakszervezet adatai egyelőre nem ismeretesek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!