1p

Átment Karácsony Gergely javaslata. 

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Igent mondott a Fővárosi Közgyűlés. Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Igent mondott a Fővárosi Közgyűlés. Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Karácsony Gergely javaslatát egyhangúlag fogadta el a testület, így jóváhagyta a főváros, az építésért és közlekedésért felelős miniszter, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Volánbusz, a MÁV-Sart, valamint a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút között létrejövő - 2036 végéig szóló - együttműködési megállapodást. A testület egyben felkérte Karácsony Gergelyt, hogy írja alá a dokumentumot.

Ez szabályozza a fővárosi és az állami díjtermékek kölcsönös elfogadását, kölcsönös értékesítését, az ebből eredő díjbevételek megosztását, az elszámolás főbb szabályait, valamint a budapesti és az agglomerációs közöségi közlekedés együttműködésével összefüggő egyeztetés főbb területeit: a menetrendi kínálat kialakítását, a forgalomfelügyeletet és az utastájékoztatás BKK általi biztosítását, a tarifapolitika összehangolását a díjtermékek fejlesztésénél. (MTI) 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!