1p

A pénteki számok magasabbak, mint az elmúlt napokban megszokottak.

Lehet, hogy csak egy nyári hétvége hatása, de a megszokott tízezer körüli összesített számokhoz képest többen, majdnem 13 ezren keltek át tegnap a magyar határokon Ukrajnából érkezve. Az ukrán-magyar határszakaszon 7618-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5378-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 84 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - jelezték. Ez a szám szintén magasabb, mint az általában szokásos, egy-két tucat igazolás.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - áll a közleményben.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!