2p

Bármelyikük is lesz a főpolgármester, ennek örülhet.

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát buszok 2025 második felétől ütemezetten állnak forgalomba annak köszönhetően, hogy a BKK a lejáró operátori szerződés pótlásául közbeszerzési eljárást folytatott le közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére.

Az új járművek üzemeltetésére tavaly kiírt tenderben az ArrivaBus Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot.

Az ArrivaBus Kft. a Mercedes legmodernebb alacsony padlós Citaro G típusú autóbuszaival biztosítja a szolgáltatást, aminek köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala - írták.

"A járművek megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek, akadálymentes kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgáskorlátozottak, vagy a babakocsival közlekedők igényeit, továbbá olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkeznek - tágas férőhely, légkondicionálás, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztató rendszer, nagy méretű monitorok - amelyek növelik az utasok komfortérzetét és biztonságát"

- közölte a BKK.

A lejáró operátori szerződés szerint üzemeltetett buszokat folyamatosan felváltó új járművek Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út-Thököly út-Újpalota útvonalon közlekednek majd.

Kitértek arra is, hogy hamarosan további ötven csuklós, valamint ötven szóló dízelautóbusz üzemeltetéséről is megállapodás születhet.

A fővárosi önkormányzat és a BKK elkötelezett a fenntartható működtetés, "a mindenkit megillető tisztább levegő és egy élhető Budapest megteremtése mellett", ezért a fennmaradó kilencven busszal végzett szolgáltatás teljesítését teljesen elektromos meghajtású - ötven szóló, húsz csuklós és húsz midi - autóbuszokkal várja el. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárások még folyamatban vannak - olvasható a közleményben.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!