1p

Tovább harcolna a béremelését a szakszervezet.

Bejelentette Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke, hogy a szakszervezet bérkövetelést és a sztrájkot támogató ívét már a Volán buszvezetőinek 58 százaléka, 5978 sofőr írta alá.

Korábban Dobi azt ígérte, hogy amennyiben a sofőrök legalább 60 százaléka aláírja az ívet, akkor január végén egy a decemberihez hasonló munkabeszüntetést szerveznek. A szakszervezeti elnök arról is beszélt a Népszavának, hogy a 2024-re vonatkozó legújabb béremelési ajánlatot csak később fogják megismerni, de

"csak abban az esetben tekintene el a további nyomásgyakorlástól, ha a munkáltató, a 25 százalékos bérkövetelésükhöz nagyon közeli ajánlattal állna elő, és 20 százalék alá semmiképpen nem megy".

A hírek szerint jelenleg 10-12 százalékos béremelést tervez kínálni dolgozóinak a Volánt is irányító MÁV Zrt..

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!