<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az éjjeli tragédia nyomán szólalt meg.

„Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel” – írta Budapest főpolgármestere Facebook oldalán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a tragédia a Harminckettesek terénél történt vasárnapra virradóra. Egy személygépkocsi a villamosmegállóba sodródott és elütött egy ott várakozó nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

„A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Mint írta, azonnali egyeztetéseket kezdeményez a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására.

„Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten” – írta a főpolgármester.