3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az orosz elnök szerint óriási tétje van az ukrajnai harcoknak. Ugyanakkor hiába a szép szavak, az orosz erők állítólag óriási lőszerhiánnyal küzdenek, ami miatt képtelenek eredményeket elérni. Kedd esti háborús összefoglaló.

  • Oroszország és Ukrajna vitában áll egymással a fekete-tengeri gabonamegállapodás meghosszabbításának hosszáról: Moszkva 60 nappal szeretné meghosszabbítani, Ukrajna pedig ragaszkodik ahhoz, hogy 120 nap legyen a minimálisan megengedett hosszabbítás. Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes szerint a megállapodást a korábbi feltételek mellett 60 nappal hosszabbították meg, Ukrajna azonban azzal érvel, hogy a 2022. júliusi megállapodás egyértelműen kimondja, hogy a hosszabbítás legalább 120 nappal lehetséges, és az eredeti megállapodást módosítani kell, ha a felek rövidebb határidőt akarnak.
  • Volodimir Zelenszkij a Telegram-csatornáján tette közzé, hogy megerősítette, hogy a Donyecki területen lévő Kramatorszk kedd reggeli bombázásában egy ember meghalt, három pedig megsebesült. Azt írta, hogy "hat magas épület megrongálódott", és hogy "a gonosz állam folytatja a harcot a polgári lakosság ellen. Minden olyan csapás, amely ártatlan életet követel, törvényes és igazságos ítéletet kell, hogy vonjon maga után, amely megbünteti a gyilkosságot".

Zelenszkij jogi választ szeretne a barbár gyilkoságokra. Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal
Zelenszkij jogi választ szeretne a barbár gyilkoságokra. Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal

  • Vlagyimir Putyin egy repülőgépgyár munkásaihoz szólt, ahol azt mondta, hogy Ukrajnában "az orosz államiság túlélése" forog kockán. Megismételve azt az érvelését, hogy a Nyugat elszántan szét akarja szakítani Oroszországot, hozzátette, hogy az orosz gazdaság a nyugati szankciókat követően a vártnál erősebbnek bizonyult.
  • Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök azt mondta, hogy országa az elkövetkező négy-hat hétben MIG vadászgépeket szállíthat Ukrajnának. Az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok eddig elutasították a vadászgépek küldését. Lengyelország azt mondta, hogy egy koalíció részeként lenne hajlandó harci gépeket küldeni.
  • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden kijelentette, hogy Oroszország nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) joghatóságát. Peszkovot azokról a hírekről kérdezték, amelyek szerint az ICC várhatóan az ukrajnai konfliktussal összefüggésben első elfogatóparancsot fog kiadni orosz személyek ellen.
  • Natalija Humenyuk, az ukrán déli védelmi erők közös koordinációs sajtóközpontjának vezetője azt állította, hogy az elmúlt nap folyamán az ukrán erők nyolc egységnyi felszerelést semmisítettek meg és 14 orosz katonát öltek meg a Dnyeper folyó deltájának szigetein. Suspilne jelentése szerint a televízióban azt mondta, hogy az orosz hadsereg megfigyelőpontokat próbált telepíteni rájuk, hogy lássák, mire készülnek a folyó északi partján lévő védelmi erők.
  • Az ukrán védelmi minisztérium legutóbbi frissítésében azt állítja, hogy az elmúlt 24 órában erői több mint 700 orosz katonát öltek meg. Azt is közli, hogy tíz harckocsit, 15 páncélozott harcjárművet, 16 tüzérségi eszközt és 11 drónt semmisítettek meg. Érdemes megjegyezni, hogy ezeket a számokat független elemzések nem erősítették meg.
  • A brit védelmi minisztérium legutóbbi napi hírszerzési tájékoztatójában azt állítja, hogy "az elmúlt hetekben az orosz tüzérségi lőszerhiány valószínűleg olyan mértékben súlyosbodott, hogy a front számos részén rendkívül lőszeradagolás van érvényben. Ez szinte biztosan az egyik fő oka annak, hogy az utóbbi időben egyetlen orosz alakulat sem volt képes műveleti szempontból jelentős támadó akciót létrehozni".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!