3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Ez történt az elmúlt fél napban az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

 • A Krímet és Moszkvát is támadták drónokkal az ukránok az éjszaka folyamán. Orosz hatóságok közlése szerint vasárnap hajnalban legalább hat drónt lőttek le a Krím félsziget partjainál, két másikat pedig a fővárosi régió felett. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint nem érkezett jelentés a lehullott roncsok által okozott károkról. Moszkva három nagy repülőterén viszont késések voltak a támadások miatt. A Krím esetében a drónokat a félsziget északnyugati, nyugati és keleti partjainál semmisítették meg, írta az MTI. Károkról vagy áldozatokról ez esetben sem érkezett jelentés. A Spiegel szerint ugyanakkor egy olajraktár kigyulladt a támadások következtében.
   
 • Két teherhajó tart a Fekete-tengeren ukrán kikötők felé, az elsők július vége óta, amikor Oroszország felmondta a gabonaszállítási egyezményt, közölte Olekszandr Kubrakov, az újjáépítéséért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes szombaton. A Resilient Africa és az Aroyat nevű hajók készek Csornomorszk kikötőjében megközelítőleg 20 ezer tonna gabonát berakodni, amelynek a rendeltetési helye Afrika és Ázsia. A dokumentum szerint a hajók a Karolina-szigeteki Palau zászlaja alatt közlekednek, a legénység tagjai török, azeri, egyiptomi és ukrán állampolgárok. Moszkva korábban többször arra figyelmeztetett, hogy az ukrán gabonát szállító hajókat célpontnak tekinti. A német FAZ ma reggeli közlése szerint a két hajó szombat este már el is érte a kikötőt Csornomorszkban. A német lap emlékeztet, hogy az orosz flotta blokád alatt tartja a Fekete-tengeri ukrán kikötőket.
  Ismét szállíthatják az ukrán gabonát. (Illusztráció). Fotó: Depositphotos
  Ismét szállíthatják az ukrán gabonát. (Illusztráció). Fotó: Depositphotos
 • Észak-Korea felgyorsíthatja az ukrajnai háborúba szánt tüzérségi lőszerek szállítását Moszkvának, de ez nem jelentene nagy változást a háborúban - jelentette ki szombaton Norvégiában egy NATO-tanácskozásra érkezve az amerikai hadsereg vezérkari főnöke. Mark Milley hadseregtábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője szerint a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti minapi találkozó következményeként Észak-Korea feltehetően 152 milliméteres szovjet gyártmányú lövedékeket szállít majd Moszkvának.
   
 • Ukrajnának további fegyverekre és felszerelésekre van szüksége, és a szövetséges és partnerországok Oslóban azt vitatják meg, hogyan tudják ezt az igényt kielégíteni, közölte Milley tábornok. Ez a kérdés lesz a középpontban a jövő héten Washingtonban is, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a Fehér Házban és az amerikai kongresszusban, New Yorkban pedig részt veszt az ENSZ-közgyűlés ülésszakának csúcsszintű általános vitájában, írta az MTI.
   
 • Norvégia közelében, az Északi-sarkvidéken állomásozó orosz erők létszáma 20 százalékkal csökkent az ukrajnai háborút megelőző időszakhoz képest, közölte Norvégia hadseregének vezérkari főnöke, Eirik Kristoffersen. Szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök "nagyon jól" tudja, hogy a NATO nem jelent fenyegetést Oroszország számára. Ellenkező esetben nem irányította volna át a katonákat az ukrajnai háborúba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!