1p

A magyar kormány elég gyakran kiált külföldi beavatkozási kísérletet a hazai belpolitikában, de Szijjártó Péter szlovákiai kampányolásával szerintük nincs gond.

Szlovákia bekérette a magyar nagykövetet Szijjártó útja után - írja a hvg.hu. A lap emlékeztet: Szijjártó Péter szeptember 26- 27-én Szlovákiába utazott, és részt vett a a szlovákiai ellenzék, a Szövetség eseményén. Mivel Szlovákiában épp kampányidőszak van, a szlovák külügyminisztérium behívatta Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét. Szlovákia ugyanis a választási kampányba való beavatkozásként értékeli a magyar külügyminiszter útját, aki az „egységes magyar párt” támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke szeptember 27-én. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke szeptember 27-én. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjártó Péter ugyanakkor már egy korábbi interjúban közölte: nem lát kivetnivalót azon, ha néhány nappal a választás előtt a Szövetség jelöltjeivel vesz részt nyilvános eseményen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!