2p

Jöttek-mentek a politikusok a Karmelitában.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelitában munkalátogatáson fogadta Aleksandar Vucic államfőt. Áttekintették Magyarország és Szerbia politikai és gazdasági kapcsolatait, a Nyugat-Balkán EU-integrációjának helyzetét, az illegális migráció elleni fellépés lehetőségeit, valamint a közös energetikai és infrastrukturális projekteket.

Közben a Momentum mozgalom így üdvözölte a török elnököt.

A Momentum molinoja az Alagút felett. Fotó:a  Momentum Facebook oldala
A Momentum molinoja az Alagút felett. Fotó:a Momentum Facebook oldala

A miniszterelnök vasárnap tárgyalt Zseljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének szerb tagjával, valamint Milorad Dodikkal, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével. A három vezető egyeztetett az illegális bevándorlás elleni fokozott fellépésről valamint a Nyugat-Balkán stratégiai jelentőségéről, az európai stabilitás biztosításában betöltött szerepéről.

Az azeri elnök is Orbán Viktornál járt vasárnap. A tárgyalások középpontjában három téma volt, amelyek Magyarország és Európa biztonságához kapcsolódnak. A felek egyeztettek az energiaellátással, a fizikai biztonsággal - így különösen az ukrajnai háborúval - és a gazdasági nehézségek leküzdésével összefüggő kérdésekről. Ugyancsak felkereste a kormányfőt a kirgíz elnök.(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!