2p

Nem tudni, hány magyar van az áldozatok között, és azt se, miért kellett a front közelében ünnepséget tartani. Zelenszkij vizsgálatot ígér. Háborús hírek hétfő reggel.

  • Háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján a helyi katonákból szervezett 128. hegyi rohamdandár egy orosz rakétatámadásban elesett katonái emlékére. Az áldozatok számáról egyelőre nincs teljesen pontos információ, de legalább húsz katona esett el, egyesek viszont 28 áldozatról tudnak.
    A ballisztikus rakéta a front mögött biztonságosnak ítélt távolságra szabad ég alatt egy kitüntetési ceremóniára összegyűlt alakulat tagjai közé csapódott be. „Ez a tragédia elkerülhető lett volna” – mondta Volodimir Zelenszkij az esetről, és azt is bejelentette, hogy vizsgálat indul a támadás körülményeiről. A közösségi médiában az alakulat vezetőit heves bírálatok érik, egyesek pedig azt a kérdést feszegetik, hogyan szerezhetett a ceremóniáról és helyszínéről tudomást az orosz haderő.
  • Tovább nő a feszültség Ukrajna katonai és politikai vezetése között, miután Valerij Zaluzsnij főparancsnok a hétvégén megjelent interjújában borús képet festett a háború állásáról. Zelenszkij irodája éles hangon cáfolta Zaluzsnij állításait, hozzátéve hogy szavai Oroszországot segítették és pánikot keltettek Ukrajnában.
  • Oroszország és Szaúd-Arábia bejelentette, hogy legalább az év végéig visszafogják nyersolajexportjukat, ezzel a világpiaci árak emelkedését próbálva elérni.
  • Továbbra is heves harcok folynak a front több szakaszán, az oroszok tovább próbálkoznak Avgyijivka bekerítésével, ám az ukránok egyelőre minden támadást vissza tudtak verni. Hírek érkeztek arról is, hogy az ukránok felújították támadásaikat a déli frontszakaszon, Robotnije térségében, ám csak veszteségeket tudtak az oroszoknak okozni, újabb állásokat nem foglaltak el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!