3p

Úgy tűnik, ezt még az izraeli vezetés sem tudja. Ez történt vasárnap este óta a közel-keleti konfliktusban.

  • Az izraeli háborús kabinet vasárnap esti ülésén nem született döntés az izraeli válaszlépésekről, árulta el egy izraeli tisztviselő az AP hírügynökségnek. Az izraeli haderő szóvivője, Daniel Hagari sem volt hajlandó konkrétumokat elárulni, csak azt közölte, hogy „minden fronton magas készültségben állunk”. A Reuters forrásai szerint az izraeli vezetésben törésvonalak alakultak ki a válaszcsapások mértékével és időzítésével kapcsolatban.
  • A Hezbollah üdvözölte az Irán által Izrael ellen indított támadást.

  • A Lufthansa továbbra sem indít járatokat Tel-Avivba, a jordánai Ammanba, illetve az iraki Erbilbe, legalább hétfőig. Továbbra sem repülnek a légitársaság gépei Teheránba, ahova már április 6-a óta nem indít járatokat a cég.
  • Izrael, Jordánia, Libanon és Irak vasárnap reggel újra megnyitotta a légterét.
  • Hétfőn újra kinyitnak az iskolák Izraelben, miután az iráni támadás miatt szünetet rendeltek el. A Gázai övezet környékén, illetve a libanoni határ mentén bizonyos „korlátozások” mellett kezdődhet meg újra a tanítás.
  • Izrael újabb szankciókat követelt Irán ellen. A Biztonsági Tanács ülésén Gilad Erdan izraeli küldött „minden lehetséges szankció bevezetését” sürgette Irán ellen, „mielőtt nem késő”, valamint felszólította a tanácsot az Irán elítélésére.
  • Az amerikai haderő főparancsnoksága azt közölte, hogy több mint 80 drónt, illetve legalább 6 ballisztikus rakétát semmisítettek meg az amerikai erők az Irán által Izraelre kilőtt eszközök közül.
  • Franciaország is részt vett az iráni támadásban kilőtt eszközök elfogásában, közölte Stephane Sejourne francia külügyminiszter, de további részleteket nem árult el.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!