<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A pozsonyi, a prágai és a varsói kollégájával együtt humanitárius segítségnyújtásról is egyeztetnek Kijev főpolgármesterével, Vitalij Klicskóval.

Hivatalos látogatásra Kijevbe utazott Karácsony Gergely, a főpolgármester Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A tervezett program szerint a V4-csoport főpolgármesterei Kijev főpolgármesterén kívül magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.

A vendégek azt szeretnék áttekinteni, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijevnek és az ukrán főváros polgárainak. 

Karácsony a V4-es főpolgármesterek nemzetközi sajtótájékoztatóján elmondta:

„Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal". Hangsúlyozta: noha a magyar kormány gyakran a háborús agresszor érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal.