<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt órák eseményei.

 • Új védelmi minisztert neveznek ki Ukrajnában Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzési főcsoportfőnökség vezetőjének személyében.
   
 • Fehéroroszország áprilisig Mi-35M típusú harci helikoptereket kap, illetve még az idén Szu-30SzM típusú harci repülőgépek beszerzését tervezi Oroszországtól.
   
 • A világ egésze háborúban áll és saját megsemmisítése veszélyezteti - jelentette ki Ferenc pápa, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban tett apostoli látogatása visszaútján a repülőn válaszolt újságírók kérdéseire vasárnap. Ferenc pápa hangsúlyozta, nyitott arra, hogy mindkét ország, Ukrajna és Oroszország elnökével is találkozzon.

Háború zajlik az egész világban. Fotó: MTI
Háború zajlik az egész világban. Fotó: MTI

 • Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma szerint Bahmut „egyre jobban elszigetelt”, ahogy a kulcsfontosságú utak orosz tűzellenőrzés alá kerülnek. A minisztérium napi hírszerzési tájékoztatója szerint a Bahmutba vezető két főutat valószínűleg közvetlen tűz fenyegeti az orosz előrenyomulást követően.
   
 • A vámnyilvántartások szerint kínai állami vállalatok navigációs berendezéseket, zavaró technológiát és vadászrepülőgép-alkatrészeket biztosítanak Moszkvának. A több mint 84 000 szállítmány elemzése szerint a kettős felhasználású, polgári és katonai célokra használható berendezések elsősorban Kínából származnak.
   
 • Irán egy új oroszországi gyár építését tervezi, amely legalább 6000 iráni tervezésű drónt készíthet az ukrajnai háborúhoz.
   
 • Lengyelország hamarosan megkezdi a sorompó építését az oroszországi határon. A kalinyingrádi régióval közös szakaszon az elektronikus rendszernek a szárazföldi határ mintegy 200 kilométerét kell lefednie.
   
 • Az orosz olaj árplafonja valószínűleg közel 30 százalékkal, mintegy 8 milliárd dollárral sújtja Moszkva olaj- és gázexportból származó bevételeit januárban az egy évvel ezelőttihez képest - mondta a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezetője.