2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Törlik a maszk nélküli tömegről készült felvételeket, nehogy a boldog szurkolók látványa haragot szítson odahaza, ahol 100 milliókra továbbra is a zéró-covid korlátozásai vonatkoznak.

A kínai netezők szerint „furcsa” látni, ahogy emberek 100 ezrei gyűlnek össze karneváli hangulatban, miközben ők még mindig olyan szigorú rendszerben kényszerülnek élni, amit a legtöbb más ország már rég elhagyott - írja a Guardian cikkére hivatkozva a 444.

Brazil szurkolók a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkőzés előtt a dohai 974 Stadionban 2022. november 28-án. Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Brazil szurkolók a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkőzés előtt a dohai 974 Stadionban 2022. november 28-án. Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Mark Dreyer, a China Sports Insider blog szerkesztője vette észre, hogy a kínai állami tévében (China Central Television [CCTV]) a szurkolókról készült közeli felvételeket nem mutatják, inkább a játékosokat, edzőket mutatják olyankor. Persze van, hogy így is látszik közelebbről a tömeg, például gólok után, de egyértelműen ritkábban – írja.

A sportversenyeken a műsorszolgáltatók általában lehetőséget kapnak a szervezőktől, hogy saját kameraállásokat válasszanak, és beállíthatnak késleltetést, hogy a játékot gyorsan meg lehessen szerkeszteni, mielőtt a nyilvánosság látná.

A foci-vb különösen kényes helyzetben érte Kínát, ugyanis a hatóságok nagylétszámú rendőri erőt voltak kénytelenek kivezényelni a járványellenes óvintézkedések miatt tüntetők ellen, és sokakat őrizetbe vettek a megmozdulásokon. Erről laptársunknál, a Privátbankáron olvashat bővebben

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!