2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák háborús hírei dióhéjban.

 • Dmitro Kuleba külügyminiszter azt kérte pénteken Németországtól és az Egyesült Államoktól, hogy adjanak Taurus és ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának, egyúttal arról biztosította őket, hogy a védelmi erők ezeket kizárólag Ukrajna határain belül fogják felhasználni.
   
 • Az orosz védelmi minisztérium szombaton kora reggel közölte, hogy meghiúsított egy támadási kísérletet, amelyet 20 ukrán, pilóta nélküli repülő hajtott végre a Krím félszigeten lévő célpontok ellen.
   
 • Az Egyesült Államok újabb szankciókat rendelt el az orosz pénzügyi elit négy kiemelkedő tagjával szemben. Mindannyian az Alfa Group Consortium felügyelőbizottságában dolgoztak, mely az egyik legnagyobb orosz pénzügyi és befektetési konglomerátum.

  Még várni kell az F-16-osokra. Fotó: Wikipédia
  Még várni kell az F-16-osokra. Fotó: Wikipédia

   
 • Az EU 223 800 lövedéket szállított Ukrajnának annak a tervnek az első része keretében, mely egymillió tüzérségi lövedékkel segíti Ukrajnát a harcban.
   
 • Az ukrán főügyészség szerint legalább 499 gyermek halt meg és 1097-en sérültek meg a háborúban. Az orosz háborús bűnök számbavételével megbízott hivatal ezen a héten legalább 81 új bűncselekményt számolt össze, így összesen már 102 849 esetnél tartanak.
   
 • Orosz sajtóhírek szerint a Kreml néhány vagy akár az összes moszkvai repülőtér lezárását fontolgatja, mivel Kijev folytatja dróntámadásait az orosz főváros ellen.
   
 • Legalább egy hónapig tart a Krímet Herszonnal összekötő híd javítása - mondta Herszon megszállt részének orosz megbízott kormányzója.
   
 • Az orosz hatóságok ukrán tinédzsereket vittek a megszállt területekről egy oroszországi katonai nevelőtáborba, ahol katonai kiképzést kapnak - közölte az ukrán Nemzeti Ellenállás Központja. A tábor augusztus elsején nyílt meg Penza városában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!