2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Röviden összefoglaljuk az elmúlt órák eseményeit.

 • Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön megerősítette, hogy Oroszországot felelősségre fogják vonni az Ukrajnában elkövetett, "széles körben dokumentált atrocitásokért és háborús bűncselekményekért". A dokumentum szerint a felek "sziklaszilárdan elkötelezettek abban, hogy Oroszországot felelősségre vonják a széles körben dokumentált atrocitásokért és háborús bűncselekményekért, amelyeket reguláris fegyveres erői és segédcsapatai elkövettek, ideértve a zsoldos egységeket is".
   
 • Ismét orosz rakéták csapódtak Herszon városába, ahol megszüntette az áramellátást. A helyi hatóságok szerint a város körülbelül kétharmadában volt áram csütörtök este.
   
 • Vitalij Klicsko Kijev polgármestere arra szólította fel a lakosságot, hogy a teljes áramszünet esetére felkészülve készletezzenek fel vizet, élelmiszert és meleg ruhát.

Ukrán biztonsági erők tagjai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek között a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 9-én. Fotó: MTI/AP/Leo Correa
Ukrán biztonsági erők tagjai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek között a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 9-én. Fotó: MTI/AP/Leo Correa

 • Az ukrán fegyveres erők eddig 10-13 ezer katonát veszítettek a háborúban - közölte Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó.
   
 • Az ukrán elnök szerint az orosz csapatok bevonulása óta több mint 1300 foglyot küldtek vissza Ukrajnába.
   
 • Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pekingi látogatása során sürgette Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy használa ki országa befolyását Oroszországra az ukrajnai háború ügyében. Hszi elnök világossá tette, hogy Kína nem ad fegyvereket Oroszországnak és a nukleáris fenyegetést is elfogadhatatlannak tartja.
   
 • Ukrajna korlátozni fogja az országban működő vallási szervezeteket, melyek kapcsolatban állnak Oroszországgal. "A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács arra utasította a kormány, hogy készítsen törvényjavaslatot az oroszországi befolyási központokhoz kapcsolódó vallási szervezetek tevékenységének megtiltásáról" - mondta Zelenszkij.
   
 • Az oroszok váratlanul újra a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városát támadták - ezt a város polgármestere jelentette be a Telegram csatornáján. A támadás következtében a helyi infrastruktúra épületei állnak lángokban.
   
 • Az ukrán oldalon fennálló áramszünet miatt szünetel a határforgalom a beregsurányi közúti átkelőhelyen csütörtök estétől - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Azt írták: a leállás a ki- és belépőforgalmat egyaránt érinti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!