2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai nagykövet kritikus megjegyzést tett Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatása alkalmából, azonban mással kapcsolatban rövid dícséretre is futotta.

David Pressman amerikai nagykövet egy háttérbeszélgetésen Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásával kapcsolatban a kínai–magyar viszonyról is beszélt - számol be róla a 444.

Az amerikai nagykövet David Pressman nem mindennek tapsol
Az amerikai nagykövet David Pressman nem mindennek tapsol
Fotó: X David Pressman

„Senki sem mondja, hogy Magyarország ne üzleteljen Kínával. Mi is üzletelünk Kínával. De az a mód, ahogyan a magyar kormány ápolja a kapcsolatát Kínával, azt mutatja, hogy Magyarország kevéssé törődik saját, illetve szövetségesei biztonságával. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország beépíti a problémás kínai technológiát a kritikus infrastruktúrájába.”

Amit pozitívnak tart

Az amerikai nagykövet azonban nem csak kritikai megjegyzéseket tett.

„Pozitív előrelépés.”

Ezzel a két szóval kommentálta David Pressman amerikai nagykövet, hogy Orbán Viktor szerdán telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel - írja a 444. Orbán a háború kezdete óta kerüli a személyes találkozót Zelenszkijjel, egyedül Javier Milei argentin elnök tavaly decemberi beiktatásán beszélt egymással pár percig a két politikus. Az ukrán elnök akkor azt kérdezte Orbántól, miért nem hajlandó találkozni vele. Szerdai telefonbeszélgetésük pontos témáiról keveset tudni, de annyi biztos, hogy Zelenszkij meghívta Orbánt a globális ukrán békecsúcsra. Ezt az eseményt június 15-16-án rendezik meg Svájcban.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!