<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez történt szerda virradóra az orosz–ukrán háborúban.

  • Ukrajna megrongálódott elektromos hálózatának tartalék alkatrészei elfogynak a folyamatos orosz bombázások miatt. Az európai vállalatokat arra kérik, hogy sürgősen adományozzanak fölösleges készletet, hogy segítsék az országot a tél átvészelésében, miután az erőműveket és alállomásokat célzó legutóbbi orosz bombázások 48 órás vagy tovább tartó áramkimaradást eredményeztek országszerte. A NATO-tagállamok miniszterei Bukarestben, Romániában találkoztak, ahol valószínűleg újabb ígéreteket tesznek Ukrajna támogatására, beleértve az üzemanyagot, a generátorokat, az egészségügyi felszereléseket és a téli felszereléseket a katonai támogatáson felül.
  • Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök óva intette a NATO-t attól, hogy Ukrajnát Patriot rakétavédelmi rendszerekkel látja el, és „bűnszervezetnek” nevezte a szövetséget. „Ha – ahogyan Stoltenberg utalt rá – a NATO Patriot rendszerekkel látná el az ukrán fanatikusokat a NATO személyzetével együtt, azonnal fegyveres erőink legitim célpontjává válnának” – írta Medvegyev a Telegramon.
  • Az ukrán erők kedden többször támadást intéztek egy erőmű ellen az orosz Kurszk régióban, ami némi áramkimaradást okozott – közölte a helyi kormányzó. „Összesen körülbelül 11 támadás indult. Egy erőművet ért találat” – mondta Roman Sztarovojt, a kurszki régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. Ukrajna nem vállalta a felelősséget, és nem is kommentálta azonnal.

Roman Sztarovojt kurszki kormányzó szerint régiójában egy erőművet ért találat. Fotó: Wikipedia
Roman Sztarovojt kurszki kormányzó szerint régiójában egy erőművet ért találat. Fotó: Wikipedia

  • A G7 megegyezett egy olyan hálózat létrehozásáról, amely koordinálja a háborús bűnök kivizsgálását, annak érdekében, hogy az ukrajnai atrocitások gyanúja miatt vádat emeljenek. A G7 igazságügyi miniszterei közös nyilatkozatukban kijelentették, a tagországok biztosítják, hogy minden államban legyen központi nemzeti kapcsolattartó pont a nemzetközi bűncselekmények kivizsgálására.

(The Guardian)