<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A miniszter szerint ebben semmi újdonság nincs. 

“Dacára annak, hogy mi ezen a listán vagyunk, például az energetikai együttműködésünk teljesen zökkenőmentesen, korrekt módon zajlik. Ezt megerősítettük a keddi napon is, amikor Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével beszéltünk telefonon" - reagált az ATV érdeklődésére így reagált a Türk Államok energetikai minisztereinek találkozóját követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, lehet, hogy ez most újdonságként hat, de az orosz kormány, illetve elnöki adminisztráció már jó sok hónappal ezelőtt kiadta a barátságtalan országok listáját és azon valamennyi európai uniós tagország rajta volt. 

Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete egy interjúban közölte, hogy Magyarország is felkerült a listára. A diplomata azt mondta, hogy

Magyarországot az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt nyilvánították „Barátságtalan országgá”. 

Sztanyiszlavov hozzáfűzte: a budapesti kormány egy „pragmatikus” álláspontot képvisel a háború kérdésében, és „nem enged a NATO és az EU részéről történő nyomásgyakorlásnak”.