2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Közeledik az EP-választás, a nagyobbik kormánypárt pedig tartogat még érdekességeket. 

Sorcserére készülhet az Európai Parlamentben a nagyobbik kormánypárt, több nagyobb név sem térne vissza egy következő ciklusra – tudta meg a Népszava. A portál szerint az, hogy pontosan kik kerülnek fel arra a bizonyos listára, még a héten kiderül, azonban információik szerint nem indul újabb mandátumért Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Tóth Edina és Trócsányi László. Trócsányi a Károli Gáspár Egyetem rektoraként folytatja, Hidvéghi Balázs pedig a főpolgármesteri babérokra törő Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke – igaz, ez elvileg nem akadályozná az EP-indulásban.

Új érkezők tűnhetnek fel az Európai Parlamentben
Új érkezők tűnhetnek fel az Európai Parlamentben
Fotó: Európai Parlament

A cikk szerint a jelenlegi EP-képviselők közül a lista előkelő helyén maradhat Gál Kinga, Győri Enikő és Gyürk András, míg Varga Judit politikai bukása után a listavezető Deutsch Tamás lett. Visszatérésre készül a KDNP-s Hölvényi György is, aki jelenleg az Európai Néppártban ül.

Az új érkezők

A Népszava forrásai szerint jó helyet kaphat az EP-listán Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és László András, aki korábban különböző kormányzati tisztségeket töltött be, mostanában viszont a kormányzati influenszerslepp, a Megafon köreihez látszólag közel álló, európai témákkal foglalkozó tartalomgyártóként tűnik fel a közösségi médiában.

A cikkből kiderült az is, hogy a vajdasági Deli Andor utódját a Vajdasági Magyar Szövetség jelölheti, míg Kósa Ádámot, az EP első siket képviselőjét szintén egy fogyatékossággal élő politikus követheti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!