2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szombati nap legfontosabb háborús történései dióhéjban.

 • A G20 konszenzusos nyilatkozatot fogadott el a blokk előtt álló kérdésekről, miután némi nézeteltérés alakult ki az ukrajnai háború megnevezését illetően. A nyugati országok Oroszország határozott elítélését szorgalmazták, Oroszország pedig blokkolta a mindenki más számára elfogadható kompromisszumot.
   
 • Újabb, az orosz hadsereg által használt drónok törmelékeire bukkantak Romániában, ez már a második ilyen jellegű felfedezés a héten.
   
 • A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a nukleáris biztonságot fenyegető potenciális veszélyre figyelmeztet az oroszok által megszállt Zaporizzsja atomerőmű közelében kiélezett harcok miatt. A helyszínen lévő szakértők számos robbanásról számoltak be az elmúlt héten.
   
 • Zelenszkij bejelentette: megegyezett a japán külügyminiszterrel, hogy kétoldalú tárgyalásokat kezdenek biztonsági garanciákról.
   
 • Az Oroszországgal szembeni szankciók legcsekélyebb feloldásának is következményei vannak - ezt Mikhaljo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója írta Twitter oldalán. Erről nem lehet beszélni sem. Oroszország ugyanis egyes szankciók feloldását szorgalmazta a G20-ak gabonaexporttal kapcsolatos tárgyalásain.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!