1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A két pályázó közül az egyik hamarosan megkaphatja a török jóváhagyást.

Törökország azt tervezi, hogy a május 14-én tartandó parlamenti és elnökválasztások előtt jóváhagyja Finnország NATO-pályázatát, függetlenül Svédországétól - közölte két török tisztviselő szerdán a Reuters hírügynökséggel.

A török parlament nagy valószínűséggel ratifikálja Finnország NATO-tagságát még azelőtt, hogy április közepén leáll a munka a májusi választások előtt - mondták a tisztviselők.

Sauli Niinisto finn elnök pénteken Törökországba látogat, hogy török kollégájával, Tayyip Erdogannal tárgyaljon országa NATO-csatlakozási kérelméről.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a finn csatlakozásra hamarabb rábólinthat, mint a svédre. Fotó: Depositphotos
Recep Tayyip Erdogan török elnök a finn csatlakozásra hamarabb rábólinthat, mint a svédre. Fotó: Depositphotos

Eddig a 30 országból 28 ratifikálta a NATO-csatlakozási kérelmet Finnország és Svédország esetében, már csak Törökország és Magyarország aláírása hiányzik. Nemrég magyar kormánypárti küldöttség utazott az érintett országokba, ahonnan úgy érkeztek haza, hogy nem látják akadályát a két ország támogatásának - de a mostani állás szerint a jövő héten is elmarad a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja a magyar parlamentben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!