3p

A börtönben meghalt ellenzéki politikus özvegye szerint a nyomokat akarják eltüntetni az orosz hatóságok. Neurális hálózat segíthette az orosz hadműveleteket. Háborús hírek.

  • Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták az Avgyijivkától északnyugatra található kokszüzemet is, amelynek birtoklásáért szintén hónapok óta folytak heves harcok. Ezzel teljessé vált a város és környékének meghódítása.
  • Ukrán források szerint az éjszaka folyamán az oroszok 23 drónt indítottak útnak ukrán célpontok felé, azonban az összeset lelőtte az ukrán légvédelem.
  • Alekszej Navalnij múlt héten meghalt orosz ellenzéki vezető holttestét még két hétig nem adják ki a politikus hozzátartozóinak. Az orosz hatóságok Navalnij édesanyjával azt közölték, hogy további „kémiai vizsgálatok” elvégzésére van szükség. Julia Navalnija, a politikus özvegye szerint erre azért van szükség, hogy „Putyin novicsokjának nyomait”. Navalnijt korábban megmérgezték az orosz titkosszolgálatok által előszeretettel használt novicsok idegméreggel.
  • Kim Dzsongun észak-koreai diktátor „személyes használatra” kapott egy autót Vlagyimir Putyintól. Dmitrij Peszkok Kreml-szóvivő tájékoztatása szerint a szóban forgó modell egy Aurus luxusautó, amelyet Putyin is elnöki autóként használ. Észak-Korea fontos szövetségesévé lépett elő Oroszországnak az elmúlt hónapokban, elsősorban tüzérségi lőszerek szállításával, de észak-koreai ballisztikus rakétákat is bevetettek már ukrán célpontok ellen.
  • Ukrán tisztviselők szerint az ukrán légvédelem az elmúlt három napban hat orosz vadászbombázót lőtt le. Az oroszok Avgyijivkánál az utóbbi hetekben erőteljes légi támogatást tudtak nyújtani csapataiknak, elsősorban vadászbombázókról ledobott siklóbombák segítségével. Az ukránok feltehetően egy nyugati légvédelmi eszközt mozgathattak a fronthoz közelebb, de a lelőtt orosz gépek számát egyelőre független forrásokból nem lehet megerősíteni.
  • Szakértők szerint az oroszok Avgyijivkánál bevetették a NAKA fedőnévre hallgató, neurális hálózat alapú, mesterséges intelligenciával megerősített szoftverüket, amely valós időben képes azonosítani az ellenséges célpontokat a drónok szenzorainak adatait elemezve.
  • Az Egyesült Államok további Oroszország elleni szankciók bevezetését tervezi Alekszej Navalnij halálára válaszul.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!