2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fontos részeket vágtak ki a miniszter a hollandiai közszolgálati médiának adott interjújából?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amelyen elmondása szerint azok a részletek hallhatók, amelyeket kivágtak a holland közszolgálati médiának adott interjújából. Helyükre

"jöttek utólag felmondva azok a mondatok, mint 'Magyarország Putyin jó barátja' és minden más, amit már megszokhattunk"

- írja, hozzátéve, hogy délután teszik közzé az interjú "holland verzióját".

Az természetesen önmagában nem probléma, ha egy sajtótermék egy interjút megszerkeszt, megvág, azonban ha ez tendenciózusan, az interjúalany mondanivalójának fontos részeit érintve történik, az súlyos megsértése az újságírói etikának.

Az eredeti felvétel hiányában azt nem lehet megítélni, ebben az esetben mi is történt pontosan, mindenesetre a Szijjártó szerint kivágott részeken a miniszter többek közt arról beszél, hogy nyugat-európai kollégái is számos kérdésben a magyar állásponttal értenek egyet, ám ezt nyilvánosan nem vállalhatják "a koalíció" miatt, illetve a rájuk a média és az NGO-k irányából nehezedő nyomás" miatt. Egy másik témában az Európai Parlamentet Szijjártó "a világ egyik legkorruptabb szervezetének" nevezi, utalva a közelmúlt korrupciós botrányaira, illetve az oltóanyagok közös európai beszerzése körüli anomáliákra is.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!