2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben az Oroszország elleni szankciók keretében Európa-szerte óriási összegeket és értékes vagyontárgyakat zárolnak, Magyarországnak csak egy nevetséges lépést tett.

Április óta minden uniós tagállamnak jelentenie kell, mennyi pénzt fagyasztott be olyan orosz politikusok, oligarchák, vagy éppen propagandisták vagyonából, melyek az EU-s szankciók hatálya alá esnek, írta a hvg.hu. Bár az Európai Bizottság hivatalosan csak a teljes összeget ismerteti, egy nyilvánosságra került adat szerint a magyar állam összesen 3000 eurónyi, vagyis 1,2 millió forintnyi orosz vagyont zárolt, a legkevesebbet Európában.

Magyarországon nincsenek jachtok, de más talán akadna. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay
Magyarországon nincsenek jachtok, de más talán akadna. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Nemcsak az Oroszország elleni további uniós szankciókat próbálja megakadályozni Magyarország, az eddig megszavazott intézkedéseket sem veszi túl komolyan – idézte a magyar lap az az Irish Times által közzétett adatokat. Eddig Európa-szerte 118 szervezetet és 1241 személyt - köztük politikusokat, oligarchákat és propagandistákat - büntettek azzal, hogy nem utazhatnak az Európai Unió területére, és minden uniós bankban tartott számlájukat, és az azon található összes vagyont zár alá vették. Márpedig itt mesés vagyonokról van szó, a Putyin-közeli üzletembereknek és véleményformálóknak villái, vállalkozásai, jachtjai, futballklubjai vannak szerte Európában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!