2p

Tovább folytatódik az árokháborúvá fajult háború Ukrajnában. Az aktuális ukrán előrehaladás nyomán az orosz fél brutális válaszlépéseket ígér. Összefoglalónk az ukrán háborúról.

Véres harcok törtek ki ismét az ukrajnai háborúban, úgy, hogy egyik harcoló fél sem haladt előre.

  • A harcok a Dnyeper folyó keleti vagy bal partján lévő néhány falu körül összpontosulnak, ahol Ukrajnának sikerült több támaszpontot kialakítania, de az orosz erők a jelentések szerint most ezeket a pozíciókat támadják – írja a CNBC.
  • Az orosz lövészek egy interkontinentális ballisztikus rakétát töltöttek be egy dél-oroszországi indítósilóba, amely a nukleáris képességű "Avangard" hiperszonikus siklórakétával van felszerelve - jelentette a védelmi minisztérium egyik tévécsatornájának csütörtöki adása – írja a Reuters.
  • Oroszország már nem tudja terepként használni támadásai előkészítésére a Fekete-tengert, Ukrajnának pedig sikerült magához ragadnia a kezdeményezést - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlése csúcstalálkozóján videóösszeköttetésen keresztül mondott beszédében - közölte az MTI.

  • Három ukrajnai frontszakaszon 18 rohamot vertek vissza az orosz fegyveres erők az elmúlt nap folyamán, ennek során több mint 760 ukrán katona esett el vagy sebesült meg - közölte csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.
  • Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kijelentette, hogy a 2024-es oroszországi elnökválasztásba való beavatkozásra irányuló minden belső és külső kísérletet el fognak nyomni.
  • Egy orosz háborúellenes aktivistát hét év börtönbüntetésre ítéltek, amiért a szupermarketek árcéduláit háborúellenes üzenetekkel helyettesítette – írja a BBC.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!