1p

Orbán szerint nem megalapozott az a várakozás, hogy az EU megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. 

Bloomberg hozzájutott ahhoz a hétfői keltezésű levélhez, amelyet Orbán Viktor küldött Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének az állam- és kormányfőket tömörítő testület jövő heti csúcstalálkozója előtt. A levélben a magyar miniszterelök azt javasolja, hogy a napirendi pontok közé se vegyék fel Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak kérdését - idézi az amerikai hírügynökséget a hvg.hu

A levél szerint a várakozás az, hogy ezen a találkozón az EU meg tud és meg kell, hogy állapodjon arról, elindítja-e a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. "Az előkészületek jelenlegi politikai és technikai szintjén ez várakozás nem megalapozott" – írja Orbán.

A Bloomberg látta a jövő heti csúcs zárónyilatkozatának tervezetét, ezek alapján úgy tűnik, a cél az, hogy az EU-s vezetők megállapodjanak arról, hogy megnyitják a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!