<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést a DK, mert szerintük Orbán miatt veszít ezermilliárdokat Magyarország.

A napokban tapasztalta meg először - és sajnos nem utoljára - Magyarország, hogy az Orbán-kormány elmúlt 13 éves lopásai miatt tavaly felfüggesztett európai uniós pénzek hiánya milyen károkat okoz - mondta el Rónai Sándor sajtótájékoztatóján, a DK Facebook-oldalán.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint

az Erasmus-diákösztöndíjak csak az első elbukott pénzügyi tételek, az orbáni korrupció miatt még több ezer milliárd forintot fog veszíteni az ország.

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítették. Fotó: Demokratikus Koalíció
Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítették. Fotó: Demokratikus Koalíció

Ezért a Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával, mert immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez, hiszen nem teljesítik a minden magyar ember érdekét szolgáló uniós feltételeket. Nem fékezik meg, hogy a fideszes milliárdosok ellopják az uniós támogatásokat. Nem söprik ki a milliókat kereső fideszeseket az egyetemek éléről. És nem biztosítják a bíróságok függetlenségét. Ha mindezt megtennék, akkor az Orbán-kormány nem tudna többé hatalmon maradni. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy hozzájusson az európai uniós pénzekhez -írta a DK a közleményében.