2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A nagynevű osztrák Die Presse cikke szerint ilyesmire készülhet a kormányfő. 

A hvg360 nemzetközi napi sajtószemléjébe bevette a Die Presse az Európa Tanács első emberének, Charles Michel budapesti látogatása előtt íródott cikkét is. A portál amellett, hogy rendkívül kemény feladatnak nyilvánította a magyarországi látogatást, sokkal inkább arra koncentrált, hogy a magyar kormány láthatóan arra készül, hogy kizsarolja a visszatartott uniós pénzek folyósítását, valamint a potenciális Huxit lehetőségét is vizsgálja állítólag.

A sajtószemle szerint a cikk úgy fogalmaz, hogy Orbán Viktornak a vétóval jelentős ütőkártya van a kezében és semmi sem utal arra, hogy hajlandó volna engedni, sőt, plakátkampánnyal támadja Von der Leyent, a nemzeti konzultáció során pedig olyan kérdésekre várja a sugallt választ a magyaroktól, amelyek nyíltan EU és Ukrajna ellenesek.

Mit tervez? Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
Mit tervez? Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Ez nem minden

A Die Presse szerint a miniszterelnök a vita fokozására készül, hiszen a VSquare oknyomozó portál nemrég fideszes forrásra hivatkozva azt közölte, a párton belül már arról készítenek felmérést: mi lenne, ha Magyarország jövő júniusban felmondaná a tagságot, ha nem sikerül jobb belátásra bírni a partnereket a befagyasztott pénzek ügyében?

A lap mindezt úgy értékeli, hogy Orbán Viktor becsapná maga mögött az ajtót, hacsak Brüsszel nem oldja fel a milliárdokat, függetlenül az igazságszolgáltatás bedarálásától és az Orbán-család meggazdagodásától.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!