3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az ukrán elnök is Brüsszelbe utazik az uniós csúcsra, Amerika robbanthatta fel az Északi Áramlatot, új offenzívát indítottak az oroszok. Háborús hírek csütörtök reggel.

  • Egy cikk szerint az Egyesült Államok vezette akcióban, Norvégia bevonásával került sor az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantására. A New York Times Pulitzer-díjas, többek közt a vietnámi My Lai-i mészárlás leleplezésével világhírnevet szerző oknyomozó újságírója, Seymour Hersh a blogjára feltöltött írásában meg nem nevezett bennfentes forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az akciót amerikai különleges búváregységek hajtották végre, és a robbanószerkezeteket a Baltops 2022 hadgyakorlat leple alatt helyezték el a gázvezetékeken. Az akciót Hersh szerint Joe Biden utasítására még a háború kitörése előtt kezdték tervezni, és végül az elnök személyes parancsára hajtották végre. A Fehér Ház azt közölte, hogy a bejegyzés „hamis állításokat tartalmaz”, illetve „teljes kitaláció”. Az orosz külügyminisztérium felszólította Washingtont, hogy „kommentálja a cikkben bemutatott tényeket”.
  • Miután tegnap váratlanul az Egyesült Királyságba, majd Párizsba látogatott, Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a mai nap folyamán várhatóan részt vesz az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján, ahol további fegyverszállításokért, pénzügyi segítségért, illetve Ukrajna uniós csatlakozásának felgyorsításáért fog lobbizni. Azt már bejelentették, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök külön is tárgyal majd Zelenszkijjel, de a csúcstalálkozón természetesen Orbán Viktor is jelen lesz, így akár a magyar miniszterelnök is szót válthat az ukrán elnökkel.

  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint semmi jele annak, hogy Oroszország a békére készülne, „ellenkezőleg: Moszkva új katonai offenzívákat készít elő”, mondta Stoltenberg Antony Blinken amerikai külügyminiszterre közös sajtótájékoztatóján.
  • Az észt hírszerzés éves jelentésében arról írnak, hogy az orosz elit körében egyre nagyobb teret nyer az a meggyőződés, hogy Vlagyimir Putyin „megőrült”, de egyelőre a legtöbb befolyásos üzletember és politikus nem akar vagy nem mer konkrét lépéseket tenni az elnök eltávolításának irányába.
  • Ukrajna arra kéri az Egyesült Államokat, hogy zárja be azokat a szankciós kiskapukat, amelyek lehetővé teszik India számára az orosz olaj vásárlását, és annak Európába történő továbbexportálását.
  • Az Institute for the Study of War (ISW) legújabb összefoglalója szerint az orosz erők visszanyerték a kezdeményezést a háborúban, és egy újabb jelentős offenzív hadműveletbe kezdtek Kelet-Luhanszkban, Kupjanszk térségében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!