2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megint előkerültek azok a bizonyos dokumentumok.

Az, hogy Orbán Viktor „békemissziója” keretében a magyar EU-elnökség elején Ukrajna után ellátogatott Oroszországba is, ahol Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt, majd kiderült, hogy ismételten Kínába készül. Ez rendkívüli módon felidegesítette az európai megfigyelőket, így a nemzetközi Szabad Európa szerkesztőjének értesülése sem meglepő.

Rikard Jozwiak közösségi oldalán számolt be arról, hogy úgy tudja, ismételten előkerültek azok a dokumentumok az Európai Unió nagyköveteinek körében, amelyekkel el lehetne venni az EU-s elnökséget Magyarországtól – várhatóan szerdán tárgyalják majd ezt. Az újságíró hozzátette, az nem valószínű, hogy az ügynek bármi eredménye lenne, de „újból elővették” a dokumentumokat.

Zelenszkij is beszólt

Az ukrán elnök biztonsági megállapodást írt alá ma Donald Tuskkal, így Lengyelország és Ukrajna szorosabbra fűzte szövetségét. Itt egy Orbán Viktor miniszterelnök békemisszióját érintő újságírói kérdésre Zelenszkij elmondta: azt szeretné, hogy "ne csak beszéljünk a békéről, hanem ez tetteket is vonjon maga után". "Nem akarjuk, hogy valaki megpróbálja szétverni Európai egységét" - tette hozzá. Azt állította: nem tudott előre a magyar miniszterelnök kijevi látogatását követő moszkvai útról. "Lehetetlen, hogy (a magyar miniszterelnök) közvetítő szerepet töltsön be", Oroszországot "csak az egész világ képes rákényszeríteni tárgyalásokra", szükséges az Egyesült Államok, Kína, az egész EU közvetítése, nem pedig egy államé - vélekedett az ukrán elnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!