2p

Az elmúlt órák eseményei röviden.

 • Az ukrán hadsereg közlése szerint 3-8 kilométerre visszaszorították az orosz erőket a Dnyipro folyó partjától, ami jelentős előrehaladásként értékelhető, ha ez megerősítést nyer.
   
 • Visszatért Ukrajnába egy ukrán tinédzser, akit a háború alatt a megszállt Mariupol városból Oroszországba vittek.
   
 • A moszkvai légvédelmi egységek vasárnap késő este elfogtak egy várost célzó drónt - ezt Szergej  Szobjanin polgármester közölte.

  Az oroszok az iráni gyártmányú Shahed drónokkal is támadnak. Fotó: Wikipedia
  Az oroszok az iráni gyártmányú Shahed drónokkal is támadnak. Fotó: Wikipedia

   
 • Oroszország 20 iráni gyártású Shaded drónt lőtt ki Kijev, valamint Cserkaszi és Poltava területére.
   
 • Japán delegáció látogat hétfőn Ukrajnába az ipari és a külügyminisztérium vezető tisztviselőivel, hogy megbeszéléseket folytassanak, egy Japánban megrendezésre kerülő újjáépítési konferencia előtt.
   
 • Bulgária attól tart, hogy az orosz föderáció újabb szabotázsakciókat hajt végre a védelmi ágazatban - az oroszok megpróbálják megzavarni az Ukrajnának szánt kritikus fegyverellátást. Ezt a bolgár fegyvermágnás, Emilian Gebrev mondta el, aki túlélte az oroszok két merénylet-kísérletét. Elmondása szerint orosz szabotőrök aktívan támadják cége gyárait és raktárait, amely a Kijevnek szállított bolgár lövedékek és szovjet típusú harckocsilövedékek nagy részét gyártja.
   
 • Az Institute for the Study of War (ISW) egy orosz bloggerre hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők továbbra is védik Avgyijivkát.  Egy másik katonai tudósító hozzátette, hogy bár a rossz időjárás akadályozza a páncélozott járművek használatát a zaporizzsjai régió nyugati részén, az ukrán csapatok gyalogsági egységekkel tovább támadják az orosz állásokat.
   
 • A Pentagon újragondolja az amerikai hadsereg tüzérségi lőszerigényét, miután az ukrajnai háborúban mindkét fél hihetetlen ütemben égeti el a lőszert.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!