2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hétfő a háború 558. napja volt. Esti hírösszefoglaló. 

 • Lezajlott Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója. Putyin szerint a gabonaegyezményt addig nem állítják helyre, amíg a Nyugat nem teljesíti az orosz mezőgazdasági és műtrágyaexport megkönnyítésére vonatkozó kötelezettségeit. Erdogan arra szólította fel Ukrajnát, hogy vegyen fel megengedőbb álláspontot, hogy könnyebben megszülethessen az újbóli megállapodás.
   
 • Előkerült Szergej Szurovikin. Az orosz légierő korábbi parancsnoka azután tűnt el a nyilvánosság elől, hogy megvádolták azzal, hogy tudhatott a Wagner-zsoldoscsoport puccskísérletéről, miután jó viszonyt ápolt Jevgenyij Prigozsinnal. Az „Armageddon tábornok” néven is emlegetett katonai vezetőt Moszkvában fényképezték le feleségével.
 • Ukrajna csapatainak előrenyomulásáról számolt be. Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes a Telegramon úgy fogalmazott, hogy a keleti fronton újabb területeket szerzett a haderő, Bahmut környékén az elmúlt héten három négyzetkilométer foglaltak vissza a megszálló orosz csapatoktól.
   
 • Nem egyértelmű, hogy mi történt az orosz drónokkal Románia területén. Míg a román védelmi minisztérium határozottan cáfolta az állítást, miszerint amelyek hétfőre virradó éjszaka Románia területére estek volna ukrán dunai kikötőket támadó orosz drónok, addig az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba kijelentette, Kijev fényképfelvétellel tudja bizonyítani, hogy az orosz drónok román területet is megtámadtak.
   
 • Rusztem Umerov lesz az új ukrán védelmi miniszter. Elődje, Olekszij Reznyikov menesztésére azután került sor, hogy minisztériumát számos korrupciós botrány rázta meg, az ukrán ellentámadás pedig lassan a döntő szakaszához érkezik. Laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár cikke a témában. 

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!