<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Brüsszel hazudott, és elhibázott döntésének az az eredménye, hogy Európa elszegényedik, versenyképessége csökken, energiaválság alakult ki, és az infláció miatt az élelmiszerárak is az egekben vannak - közölte a KDNP frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.

Simicskó István közleményében kifejtette: Brüsszel azt ígérte, hogy a szankciók majd arra kényszerítik Oroszországot, hogy fejezze be a háborút Ukrajnában, a háború viszont folyik tovább, és nem látni a végét. Brüsszel azt is ígérte, hogy az energiát nem sújtja szankcióval, mégis megtette.

A magyar kormány rezsicsökkentéssel és munkahelyvédelmi intézkedésekkel elveszi az élét a háborús válság okozta legsúlyosabb gazdasági következményeknek, és minden lehetséges eszközzel azért küzd, hogy az elhibázott szankciós politikát megváltoztassa, vagy legalábbis Magyarországnak kedvezőbb feltételeket harcoljon ki - hangsúlyozta a politikus.

A frakcióvezető szerint Brüsszel hazudott. Fotó: MTI
A frakcióvezető szerint Brüsszel hazudott. Fotó: MTI

Simicskó István szerint a baloldal ezzel szemben támogatja a szankciókat, sőt újabb szankciókat követel, és ahelyett, hogy csökkentenék az emberek terheit, ismét megszorítanak, "ahogy válságban a Gyurcsány-Bajnai- kormányok is tették annak idején".

Azt írta: Újbuda baloldali vezetése drasztikus áremelésekről döntött a bölcsődei ellátásban, felemelte a gyermekétkeztetés díjait, és az idősek ellátása, valamint a szociális ellátás is sokkal többe kerül ezentúl. Miközben "a baloldali ellenzék a brüsszeli szólamokat ismételgeti", az újbudai városvezetés úgy gondolja, hogy a kerületi polgároknak többet kell fizetniük, mert a szankciók miatt az önkormányzat terhei megnőttek, és "így kevesebb pénzt tudnak elherdálni" - közölte a politikus. (MTI)