2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ez a laptársunknak adott nagyinterjúból derül ki.

“Mondjuk havonta szoktunk beszélni. Ha arra van szükség, hogy minden nap beszéljek vele, akkor fel tudom hívni minden nap. Ha meg úgy adja a szükség, hogy három hónapig nem kell beszélnünk, akkor három hónapig nem hívom” – mondta Szijjártó Péter a Privátbankárnak arra a kérdésre, hogy milyen gyakran egyeztet telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter nyíltan beszélt az orosz kapcsolatokról.
Szijjártó Péter nyíltan beszélt az orosz kapcsolatokról.
Fotó: Privátbankár/Bánkuti András

Hozzátette: a magyar-orosz kapcsolatok erőteljesen energetika-orientáltak, ezért "nem engedhetjük meg, hogy ne legyünk folyamatos kapcsolatban".

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban kifejtette: szerinte az az azonnali tűzszünet nem jelentené azt, hogy Ukrajna területeket veszít, és nem tart attól, hogy magyar-orosz határ lesz.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról is, hogy Orbán Viktor csak azután látogathat el Kijevbe, miután a kárpátaljai magyarok visszakapták a jogaikat, Putyin-Orbán találkozó pedig egyelőre nincsen napirenden.

A gázai háborúval kapcsolatban jelezte: nem érzi úgy, hogy magyar kormány elfogult lenne Izrael mellett és nem beszélne a gázai civil áldozatok nagy számáról. A zsidó állammal szembeni szankciókról szóló vita szerinte nem időszerű.

A gazdasági ügyeket tekintve megerősítette, hogy egy kínai autóipari cég Pécs mellett létesítene gyárat, már egy éve tárgyalnak vele. És kitért többek között arra is, hogy már megkezdték az új paksi blokkok betontechnológiai tesztjeit.

A teljes interjút a Privátbankáron olvashatják

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!