1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyon sok orosznak fájhat a lépés. 

Az orosz állampolgárok többé nem léphetnek be az Európai Unió területére autóikkal, ellenkező esetben a járműveket az adott tagállamnak el kell koboznia - derült ki azután, hogy az Európai Bizottság magyarázatot adott ki a szankciós dokumentum frissítésére.

Az Euroactiv idézi a szeptember 8-án kelt bizottsági dokumentumot, amely szerint nincs jelentősége annak, hogy a járműveket magán- vagy kereskedelmi célokra használják-e, a korlátozás minden orosz rendszámmal rendelkező járműre vonatkozik.

Ez szigorítás, mint a 11. szankciócsomaggal elfogadott intézkedés, amely alapján az oroszok nem hozhattak be „luxusautókat” – ide azon járművek tartoztak, amelyek értéke meghaladja az 50 ezer eurót, illetve minden elektromos és hibrid autó is.

A döntés szintén korlátozza a laptopok, mobiltelefonok, ékszerek és kozmetikumok behozatalát, ezek esetében azonban a személyes használat felmentést jelent, azaz ezeket továbbra is behozhatják az oroszok az EU területére ilyenkor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!