3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ukrán drónok csapást mértek két olajipari létesítményre Oroszországban, az orosz drónok pedig egy ukrán hőerőműben okoztak súlyos kárt. Érkeznek Ukrajnába az F-16-osok, de egy legendás pilótát elvesztettek. Összefoglaló.

  • Ukrajnában elbúcsúztatták az egyik vadászpilótát, a legendás "Kijevi Kísértetek" egyikét. Valentin Korencsuk alezredes, akit a hadseregben csak Méhész néven emlegetnek, egy MiG-29-es vadászgépen repült. Ukrajna "legjobb pilótájaként" említették a légierő eheti közleményében, amely a megerősítette: a pilóta elesett a harctéren. Korencsuk az ukrán tájékoztatás szerint az orosz invázió első napjától kezdve repült, tucatnyi célpontot lőtt le, köztük egy orosz bombázót is. A "Kijevi Kísértetek" egy valóságalappal rendelkező legenda olyan ukrán pilótákról, akik komoly károkat okoztak az orosz légierőnek.
  • A holland védelmi miniszter, Kajsa Ollongren megerősítette, hogy az első F-16-os vadászbombázók nyáron érkezhetnek meg Ukrajnába. Belgium, Dánia, Hollandia és Norvégia összesen mintegy 80 amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépet ígért korábban Ukrajnának. Azt remélik, hogy az F-16-osoknak köszönhetően kiegyenlítődik Oroszország légifölénye az ukrán légtérben, ami fordulatot hozhat a háborúban.
  • Ukrán drónok csapást mértek két olajipari létesítményre szerda éjjel a Krímtől a Kercsi-szoroson túl fekvő Krasznodari Kraj és Adygea oroszországi régióban - közölték online orosz források, köztük a független Astra Telegram-csatorna. A jelentések szerint a Krasznodar várostól 20 kilométerre délnyugatra fekvő Afipszkij olajfinomítót, valamint egy Enem faluban lévő olajraktárt ért találat. A NASA Firms műholdas tűzfigyelő rendszere mindkét helyszínen nemrégiben keletkezett tüzet mutatott ki. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette a dróntámadások tényét több régió, köztük Krasznodar felett.
  • Rakéták és Shahed típusú drónok támadták Ukrajnát szerda éjjel - közölte az ukrán légierő. A célba vett területek között volt Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja, Donyeck, Mikolajiv, Herszon, Harkiv, Kijev, Cserkaszi, Poltava és Vinnyica. "Kritikus infrastrukturális objektumokat támadtak. A támadás fő iránya Ukrajna keleti része, különösen a Dnyipropetrovszki terület". Az ukrán légvédelem 32 légi célpontot lőtt le. 
  • Az Ukrenergo ukrán energetikai vállalat csütörtök reggel bejelentette, hogy egy hőerőművet ért találat és súlyos károk keletkeztek benne, három dolgozójuk megsérült.

(The Guardian, Kyiv Independent)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!