2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Ukrajna kész úgy módosítani a nyelvtörvényét, hogy a kisebbségi – köztük a magyar – nyelv oktatásában egyensúlyt teremtsenek az ukrán nyelvű képzéssel.

Kijev kész megváltoztatni a kisebbségi jogokról szóló törvényeit úgy, hogy a kisebbségek – köztük a magyarok – középfokú oktatásában az anyanyelv és az ukrán nyelv egyensúlyba kerüljön – hivatkozik az Index (https://index.hu/kulfold/2023/09/12/haboru-oroszorszag-ukrajna-magyarorszag-olga-sztefanyisina-volodimir-zelenszklij-kisebbsegi-jogok/) a Financial Timesra. A lap szerint Olga Sztefanyisina, az Ukrajna uniós csatlakozási törekvéseit irányító tisztviselő azt mondta,

„módosítani fogjuk a nemzeti kisebbségekre vonatkozó jogszabályokat, és szükség esetén további módosításokat is beiktathatunk, de mindenekelőtt tárgyalásokra van szükség”.

Ám hozzátette, a jelenlegi jogszabályok szerinte jól működnek.

A Financial Times szerint a módosítás Orbán Viktornak nem érdeke, mert a mostani helyzetet ürügyként használhatja fel Ukrajna csatlakozási tárgyalásai elleni vétóhoz. Az Európai Bizottság szerint a tárgyalások megkezdéséhez szükséges hét feltételből a médiaszabadság és az igazságügyi reform már teljesült, a másik öt, köztük a kisebbségi jogok kérdése viszont még nem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!