1p

Ukrajna az ország teljes területe fölött vissza fogja szerezni az ellenőrzést - mondta szerda éjjeli videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A frontról arról érkeztek hírek, hogy a hónapok óta ostromlott Bahmutnál az ukrán erőknek sikerült előrenyomulniuk.

"Egyetlen darab földet sem hagyunk az ellenségnek. A zsarnokság sehol nem lehet úr" - hangoztatta az ukrán elnök. "Vissza kell hoznunk a szabadságot, a békét és Európát Ukrajna egész területén" - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

Volodimir Zelenszkij egy korábbi videóüzenet közben. Fotó: president.gov.ua
Volodimir Zelenszkij egy korábbi videóüzenet közben. Fotó: president.gov.ua

Fordult a kocka Bahmutnál

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról számolt be szerda este, hogy a Donyeck megyei Bahmutnál sikeres ellentámadásokat hajtanak végre, és helyenként 2 kilométerrel szorították vissza az orosz csapatokat. "A Bahmutért vívott csata folytatódik" - szögezte le, kiemelve, hogy a Wagner katonai magánvállalat embereit sok helyen reguláris orosz csapatok váltották fel, amelyek kevésbé jól felszereltek.

Az MTI összefoglalója szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója szintén szerda este arról számolt be: valós a veszélye, hogy a "húsdaráló" megfordul és bekerítik őket, emberei híján vannak a lőszernek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!