3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ezt mondták az ellenzéki pártok, amelyek az európai értékeket emelték ki Szent István ünnepén az MTI tudósítása szerint is.

A Demokratikus Koalíció azt írta: mi, magyarok az államalapítás óta európai magyarok vagyunk, "hiába árulja el múltunkat és jövőnket minden nap a hatalom".

"Amikor egész Európában a magyarok élnek a legrosszabbul; amikor természetes szövetségeseink helyett már csak keleti diktátorok állnak szóba a magyar kormánnyal, mint "barátaink"; amikor a magyar az egyetlen kormány a kontinensen, amely egy háborúban Európa vereségének szorít; akkor biztosak lehetünk benne, hogy elárultak minket és letérítették hazánkat az államalapításkor kijelölt útjáról" - fogalmaztak. A DK kiemelte: az államalapítás óta európai magyarok vagyunk és az ezeréves célunk, hogy végre európaiként élhessünk.  

Azt ünnepeljük, hogy Európára szavazott István király. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Azt ünnepeljük, hogy Európára szavazott István király. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes azt hangsúlyozta közleményében, hogy Szent István az ország számára a nyugati orientációt választotta, "jól döntött, mert nem a múltból építkezett, hanem a jövőt választotta".

"Ezzel szemben a nemzeti együttműködés rendszere Szent István művéből csak a hatalmi államot, illetőleg az állam és az egyház elválaszthatatlan viszonyát ünnepli. Ünneplése nem csak a múltba tekint és a történelmi tradíciók meghatározó szerepét hangsúlyozza, de a múlt viszonyait is akarja erőszakosan újrateremteni a XXI. században" - tette hozzá a szocialista politikus.

A Párbeszéd közleménye szerint az államalapítás méltó emlékezetének nem kell együtt járnia nagyzoló, környezet- és egészségkárosító pénzszórással. "Ismét azt látjuk, hogy a kormány olyasmire szór milliárdokat, amire nem kellene" - írta az ellenzéki párt, a tűzijáték környezet- és egészségkárosító hatásait hangsúlyozva. "Nem a tűzijáték tesz naggyá egy nemzetet, hanem a kiművelt emberfők sokasága" - fogalmaztak a közleményben, amelyben "korszerű, észszerű, tiszta ünnepre" szólítottak fel.

A Momentum Mozgalom elnöke és frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc videójában azt mondta, az államalapításkor azt ünnepeljük, hogy egy évezreddel ezelőtt a nyugatot választottuk a kelet helyett. "Azt ünnepeljük, hogy az államiságunk a nyugati demokráciákhoz köt bennünket és nem a keleti diktatúrákhoz. Erről azonban manapság kevesebb szó esik, hiszen nem áll az állampárt érdekében erről őszintén beszélni" - tette hozzá a párt közleménye szerint, megjegyezve: "manapság a tűzijátékot és a 350 forintos sört is arra használják, hogy elfedjék a valóságot".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!