2p

Összeomlik a magyar egészségügy?
Mennyi pénz hiányzik a rendszerből?
Mitől lesznek rövidebb várólisták?
Csak a magánegészségügyre számíthatunk?
Online Klasszis Klub élőben Rékassy Balázzsal

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a szakértőtől!

2024. szeptember 18. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 88 éves francia színész halálát gyermekei jelentették be.

A francia színész, Alain Delon hosszú karrierje után gazdag filmes örökséget hagy maga után, köztük a világmozi néhány nagy klasszikusát. Szépsége okán kiérdemelte az „angyalarcú” becenevet, de hírnevét néha rontotta a gyakran viharos magánélete — írja a France24.

Delon 2019-es agyvérzése óta rossz egészségnek örvendett, és ritkán hagyta el Douchy-ban lévő birtokát, Franciaország Val de Loire régiójában — teszi hozzá a Reuters.

A feltűnő kék szemű Delont néha „francia Frank Sinatra"-ként emlegették szép külseje miatt, ez az összehasonlítás Delonnak nem tetszett. Sinatrával ellentétben, aki mindig tagadta a maffiával való kapcsolatát, Delon nyíltan elismerte hogy vannak haverjai az alvilágban. 1935. november 8-án Párizs mellett született és nagyon lentről kezdte az életét: négyévesen nevelőszülőkhöz került, miután szülei elváltak.

A Rocco és fívéreiben emlékezetes alakítást nyújtott
A Rocco és fívéreiben emlékezetes alakítást nyújtott
Fotó: Wikipédia

Az áttörést az hozta el számára, hogy 1960-ban Luchino Visconti olasz filmrendező beválogatta a Rocco és fívérei című filmbe – egy mélyreható szocreál műbe, amely egy dél-olaszországi vidéki család kínjairól szól, amint megpróbálnak utat törni maguknak az ipari északon. A film elnyerte a fődíjat a Velencei Filmfesztiválon.

Munkássága elismeréséért Delon 2019-ben Arany Pálma életműdíjat kapott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!