2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A kiskereskedelemben látott fantáziát.

Orbán Viktor második lányának vállalkozása könyv-kiskereskedelemmel bővítette a vállalkozását. Az Art Related Solution Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft. felvette az egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s (máshova nem sorolt) tevékenységet is, melynek része a könyv, magazin, újság nagykereskedelme, vagyis a jelek szerint szélesebb spektrumon terveznek szintet lépni - írta a 24.hu.

Van még hely a piacon - gondolta Orbán Sára. Fotó: Depositphotos
Van még hely a piacon - gondolta Orbán Sára. Fotó: Depositphotos

A portál emlékeztet: a kft-ben annak 2022 eleji bejegyzésekor a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára minősített többségű szavazati joggal rendelkezett. A cégben tulajdonostársa Tarnafői Zita, aki az ügyvezetést is ellátja.

A társaság fő bevételi forrása a tavalyi évről szóló beszámolója szerint az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadásból származik, az abban az évben elért 26,45 millió forintból 24 millió e tevékenységnek volt köszönhető. A lap szerint ebben hozhat változást a portfólió bővítése, melynek bejegyzésére az idén május közepén – egy hónappal az egész magyar könycpiacot alapjaiban megváltoztató MCC-Libri ügylet előtt – került sor.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerint 2021-ben a szabadforgalmú könyvpiac becsült forgalma 55,96 milliárd forint volt, ezen belül az ismeretterjesztő és művészeti könyvek – amelyek az Art Related Solution pozicionáltsága alapján leginkább szóba jöhetnek – részesedése meghaladta a 21 százalékot. 

Kérdés, hogy a piac mely szegmensében keres üzleti lehetőséget a miniszterelnök lányának vállalkozása. Az MKKE azt közölte a lappal, hogy egyelőre nem kaptak az Art Related Solution Kft.-hez köthető tagfelvételi megkeresést.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!