2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állam a jövőben azokat fogja támogatni, amelyek megfelelnek-e a kultúrstratégiai céloknak.

Infantilisnak nevezte a kulturális és innovációs miniszter azokat a kritikákat, amelyek a készülő kulturális törvénytervezetről megjelentek. Csák János az InfoRádió Aréna című műsorában az MTI szemléje és az InfoStart leirata szerint kijelentette, hogy Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van, mindenki saját kívánságának megfelelő előadásokat tarthat, az Aczél György-féle „tűrt, tiltott, támogatott” idők már rég elmúltak, a minisztérium nem kíván sem központosítani, sem központi utasításokat adni a különböző kulturális intézményeknek - írja a hvg.

Csák János kulturális miniszter
Csák János kulturális miniszter
Fotó: HírTV

Korábban az Index írt arról a véglegesnek mondott előterjesztésről, amelyet tudomásuk szerint a Csák tárcája nyújthat be a kormánynak. Ennek alapján a kulturális élet szereplőinek munkáját a nemzetstratégiai intézmények felügyelhetik a jövőben. A tervezet szerint megnőne az úgynevezett kultúrstratégiai nemzeti intézmények szerepe: a megyei hatáskörű kulturális szervezeteknek ezeknek az intézményeknek kellene megküldeniük az éves munkatervet, üzleti tervet, szolgáltatási tervet és beszámolót véleményezésre. Emellett állítólag bevezetnék az országos ellenőrzési és minősítési rendszert, azt pedig központi kuratórium határozná meg, hogy milyen könyvek kerülhetnek a települések könyvtáraiba. A lap szerint az új törvény jövő januárban életbe is lépne.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!