2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Európában a magyar kormány támogatja a legnagyobb mértékben a kultúrát és az annak továbbadását biztosító családokat - hangsúlyozta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szerdai budapesti közgyűlésén elmondott beszédében a kulturális és innovációs miniszter.

Csák János kiemelte, hogy az irányítása alá tartozó, egy éve felállt tárca meglehetősen széles portfólióval rendelkezik, ezeket a területeket azonban összeköti, hogy mind a jövővel foglalkoznak. A kultúra nemcsak műalkotásokat jelent: a kultúra maga az életmód, az észjárás, átadása pedig nem elsősorban az iskolában, hanem a családban történik - mutatott rá, hozzátéve, hogy ezért foglalkozik ugyanaz a tárca kultúrával és a családpolitikával.

Csák János elmondása szerint a kultúrát nem lehet ráerőszakolni a következő nemzedékekre, csak kívánatossá tenni számukra. Az MMA küldetése, hogy minden generáció számára vonzóvá tegye a magyar kultúrát - jegyezte meg. Mint emlékeztetett, a magyar nemzetnek mindig határvidéken, nála nagyobb erőkkel szemben kellett megőriznie a zsidó-keresztény kultúrát és saját hagyományait; fő feladata a jövőben is a megmaradás.

A kormányzat célja, hogy a magyarság gazdaságilag erős, kulturálisan magabiztos, magabíró családokból álló nemzet legyen, amelynek van identitása és ezért cselekvőképes - közölte. A siker a jó intézményeken is múlik, ezért létfontosságú a magyar kultúra jövőjének szempontjából az MMA aktív és alkotó részvétele - mondta el Csák János.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!