2p

A botrányairól is ismert zongorista-énekes mississippi otthonában 87 éves korában halt meg pénteken.

Jerry Lee Lewis egészségi állapota az utóbbi években már megromlott, 2019-ben stroke-ot is kapott. Két nappal ezelőtt már halálhírét keltették, de a TMZ később visszavonta téves hírét.

 

Sok rádió játszotta zenéjét. Fotó: online-radio.hu
Sok rádió játszotta zenéjét. Fotó: online-radio.hu

Jerry Lee Lewis egy olyan úttörő előadónemzedék utolsó túlélője volt, amelynek tagjai között volt Elvis Presley, Chuck Berry és Little Richard. Igazi showman volt, a zongorát állva, ülve, sőt cipősarkával is püfölte, még arra is volt példa, hogy az előadás végén felgyújtotta. Az elsők között iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába 1986-ban.

Lewis üstökösként induló pályafutása hamar és váratlanul félbetört. 1958-ban Angliában turnézott, amikor kiderült, hogy 23 évesen harmadszor is megnősült. Unokatestvére, akit az oltár elé vezetett, nem húszéves volt, ahogy a papírokban szerepelt, hanem még a tizennégyet sem töltötte be. A felháborodott közönség szó szerint lefütyülte a színpadról, három fellépés után haza kellett repülnie, de a botrány követte Amerikába is. 

Bár a rock and rollt annak idején a sátán zenéjének tartották, Jerry Lee Lewis hívő ember volt, aki abban reménykedett, hogy a mennybe kerül. "Talán ott is szükség van egy zongoristára" - nyilatkozott egyszer.

(MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!