2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Lesz drónparádé is.

Egy minden eddiginél összetettebb tűzijátékshow lesz látható, mely a maga nemében egyedülálló Európában. A programot 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fény- és lézerjáték, épületfestés, a Duna vízén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, illetve közel 900 drón teszi felejthetetlenné.

A tűzijáték rakétáit 230 indítási pontról - köztük 7 folyami uszályról és 65 pontonról - lövik fel a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon.

A Tűz és fények játékának már megszokott, mégis bámulatba ejtő eleme a drónshow, amelyben összesen 896 pilóta nélküli repülőeszköz formál gyönyörű alakzatokat a magyar történelem jelképeiből. A drónok két felszállási pontról emelkednek a magasba és helyszínenként két szakaszban repülnek, 2 óra 50 perc és 1 óra 35 perc időtartamban.

Az ünnepi tűz- és fényshow ezúttal is a magyarság sorsfordító történelmi eseményeit kelti életre, középpontjában azzal a meghatározó mozzanattal, amikor Szent István király a koronát és Magyarországot Szűz Máriának ajánlja fel.

A zenei aláfestéssel és szöveges narrációval kiegészülő produkció hét tételében a nemzet születése, a vérszerződés és a honfoglalás, a keresztény-pogány háborúk kora elevenedik meg, illetve a hit és a remény, amelyek a magyarság múltját és jelenét egyaránt meghatározzák. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!